Gruppetto Országúti Kerékpáros Klub

Az egyesületről / kapcsolat

Szeretsz országúton tekerni?

A Gruppetto Amatőr Országúti Kerékpáros Klub 2004 szeptemberében alakult: Néhány, az országúti kerékpározást kedvelő bringás úgy gondolta, jobb társaságban róni a kilométereket, ezért létrehozták a Gruppettot. A 'Gruppetto' név jelentése: kis csoport, csoportocska. Olasz eredetű. Országúti kerépkárosoknál a fő mezőnytől (a pelotontól) lemaradó csoport elnevezése, amely leginkább hegyi szakaszokon alakul ki azokból, akiknek az adott szakaszon egyetlen céljuk a szintidőn belüli beérkezés.

A klub tagjai olyan, a hivatali munkaidejük után, valamint hétvégeken szívesen sportoló amatőr kerékpárosok, akik a bringázásra az országutat részesítik előnyben. Tagságunkon kívül számos, más egyesületben tagsággal rendelkező amatőr, versenyző, vagy más internetes fórumon alakult kerékpáros csoport tagjai szimpatizálnak a Gruppettoval.

Klubunk tagjaival az ország egész területén találkozhatsz, egymással a kapcsolatot e-mailban tartjuk, a napi információ áramlást az Index internetes portál Gruppetto című topic-fóruma biztosítja, igy teljesen nyitottak vagyunk. A tagok által megcélzott teljesítmény túrákról, versenyekről, illetve szervezésre kerülő túrákról információt a 'Rendezvények / versenyek' menüben találsz.

Célul tűztük ki, hogy minél nagyobb számban képviseltessük magunkat mind a hazai, mind a külföldi (leginkább az osztrák, valamint szlovák szervezésű) teljesítmény túrákon, amatőr kerékpáros versenyeken, 'csomagos' kerépáros túrákon, népszerűsítve ezzel a hazai kerékpársportot. Ugyancsak elképzeléseink között szerepel hazai kerékpáros teljesítménytúrák (esetleg versenyek) szervezése is. A Gruppettos tagság csekély kötelezettséggel jár, cserébe viszont jókat tekerhetsz, kellemes hangulatban.

A csapat az összetartozás hangsúlyozásaként 2005-ben egységes mezt csináltatott, így a tagokat már messziről meg lehet ismerni a jellegzetes mez mindkét vállán fehérlő 'G' betűről.

Kedvcsinálóul honlapunkon olvashatsz néhány korábbi közös túránkról, versenyünkről készült beszámolót. Várjuk minden országúti bringázást kedvelő jelentkezését. Gyere és tekerj Te is velünk!

Hogyan lehetsz Gruppettos klubtag?

Mindenek előtt legjobb ha kicsit megismersz bennünket. Ehhez nyújt segítséget ez az oldal, de nem helyettesítheti a személyes tapasztalatot, ezért legjobb, ha egy-két közös tekerésre eljössz velünk. Megtalálsz minket az Index internetes portál gruppetto topik fórumán.

TagoknakPartnereink